fredag 31 december 2010

Avslöjande!

Det har blivit hög tid att avslöja vem som var min hemliga vän i adventskalenderbytet, men först måste jag berätta vad jag fick i de sista paketen. I paket 22 fick jag fler säkerhetsögon och en rosa säkerhetsnos... de är inte med på fotot eftersom de ligger på övervåningen och jag kände att jag måste få detta inlägg avklarat nu :-). Det ska i alla fall bli jättekul att virka amisar nu när jag har ögon och nos!!

I paket 23 fick jag en kortlek och tärningar - för att få kvällen före julafton att gå lite snabbare :-).

I julaftonspaketet fick jag de jättefina spiralstickade pulsvärmarna. Jag har velat göra pulsvärmare hur länge som helst, men jag prioriterar aldrig saker till mig själv. Stort tack till Magdalena som har bloggen Virkaholic!! Jag saknar paketöppningarna varje morgon och du fick verkligen ihop fina saker!


Jag var hemlig vän till Denice och vad jag gav henne kan man se i hennes blogg Pyssligheter.

Julklappsmössa till Julia

Jag glömde fota julklappsmössan jag gjorde till min lillasyster innan jag slog in den, men nu har hon skickat en egen bild på den. Tyvärr ser man inte på bilden hur otroligt bra modellen passar henne, så ni får helt enkelt ta mitt ord på det ;-).

Mössan är patentstickad i Drops Karisma och mönstret hittar ni här.


Det var första gången jag provade patentstickning och det var verkligen både enkelt och roligt. Gillar dessutom hur elastiskt det man stickar blir. Mitt enda problem var när jag skulle byta från patentstickning till vanlig resårstickning på slutet. Jag lyckades göra fel och att repa upp patentstiickning rekommenderas inte :-(. Slutresultatet blev helt ok ändå, men det var en pärs.

tisdag 21 december 2010

De andra bilderna


Kalenderpaket 15-21

Det blev en kosntig helg, med utebliven Londonresa och alternativt firande av makens födelsedag så jag har inte hunnit blogga om mina fina paket. Det här har jag i alla fall fått:


15. Säkerhetsögon
16. Pysselpaket med filtstrutar
17. En underbar virkad pepparkapsgumma som jag är helt kär i
18. En handgjord markör
19. En marabou premium med mintsmak
20. En handgjord markör
21. En nyckelring med virkad stjärna

Här är en av tre bilde jag tagit. Tyvärr strular det med överföringen av de andra bilderna. Jag testar med ett nytt inlägg...

tisdag 14 december 2010

Kalenderpaket 14

Idag var det dags för godis igen - mums! Jag har faktiskt inte ätit upp någon av godbitarna jag fått hittills så någon dag ska jag svulla ordentligt ;-). Tack hemliga vännen!!

Kalenderpaket 12 & 13

I söndagens paket fick jag en söt liten plåtburk med en ängel på och igår fick jag en massa pärlor i rosa och grönt - mina favoritfärger.

Tack!!

lördag 11 december 2010

Paket 10 & 11

I gårdagens paket hittade jag ett paket Marimekkoservetter. Jag älskar Marimekkoblommorna och brukar unna mig just servetter när vi ska ha fest. Dessa kom väldigt lägligt eftersom vi ikväll ska ha middag för 20 pers, bl a svärmor som är extra förtjust i just de blå blommorna.

Idag fick jag en Daim. Me like Daim!

torsdag 9 december 2010

Kalenderpaket 9

Lika oskarpt foto som vanligt, men vackert motiv. Dagens paket innehöll ännu en stickmarkör - denna gång i form av en ängel. Jättetack!

onsdag 8 december 2010

Kalenderpaket 7&8

I gårdagens paket låg en chokladbit, en Brejk - gott!

Idag fick jag en liten anteckningsbok i obehandlad papp. Min hemliga vän föreslår att jag ska virka ett fodral till boken. Det tror jag inte att jag klarar av, men något ska jag hitta på. Jag älskar anteckningsböcker och annat kontorsmaterial!

måndag 6 december 2010

Paket nr 6

Mina misstankar om vem som är min hemliga vän förstärktes i morse när jag öppnade det sjätte paketet. Idag fick jag två par säkerhetsögon - gröna och blå. Jippi yey!! Jag har aldrig använt säkerhetsögon så det ska bli superkul att prova.

Stort, stort tack!!

söndag 5 december 2010

Fyronde december

I morse sade Edvin så här: mamma, är det fyronde december idag? Jag har letat jättelänge efter den fyronde luckan.

Men det var ju inte den fyronde utan den femte. I mitt femte paket fick jag en virkad liten påse. Nu ska jag bara komma på vad jag ska ha i den. Stickmarkörer kanske ;-).

lördag 4 december 2010

Paket nr 4

Lite lördagsgodis sitter aldrig fel ;-).

fredag 3 december 2010

Paket nr 3

I det tredje paketet gömde sig en söt liten virkad duk i form av en pepparkaka. Tack!

torsdag 2 december 2010

Paket nr 2


Det här skulle kunna vara världens fulaste bild... min älskade iPhone är helt enkelt inte specielt bra på att ta kort. Men vore det inte för iPhonen så skulle jag inte orka blogga om något av mina paket så det här får duga. Vad är då detta? Ett örhänge? Man skulle kunna tro det, men även mitt otränade öga skulle säga att det här är en markör.... En superfin markör! Kan den kanske passa bäst i virkning? Eller stickning? 

Jag har bara använt plast-/gummimarkörer tidigare så det här är nytt för mig, men jag ska definitivt använda den här vackra markören så fort jag får tillfälle!! Tack igen hemliga vän, vilka bra paket du har gjort!

Jag hade redan igår mina aningar om vem som skulle kunna vara min hemliga vän och idag förstärks de aningarna... det ska bli kul att se om jag har rätt!

onsdag 1 december 2010

Adventskalenderbyte - 1:a paketet

Idag fick jag öppna det första paketet från min hemliga vän. En virkad disktrasa i lin. Äldste sonen var mycket imponerad. Stort tack hemliga vän!