lördag 14 maj 2011

Muddbyxa i trikåtyg

Jag har sytt mitt första plagg i trikåtyg. Jag hade inget mönster utan utgick ifrån en muddbyxa i strl 50 som vi har hemma. Tror de kanske blev liiite konstiga, men det återstår att se när lillebror tittar ut.

Ullvantar mitt i härliga vårvärmen

När jag fyllde år i mars fick jag två 25-gramsnystan eco babyull i en härlig giftgrön färg. Av det första nystanet gjorde jag aviatrixmössan och av det andra bestämde jag mig för att göra matchande vantar. Jag har varit sugen på att prova magic loop så nu fick jag tillfället att lära mig en ny teknik och samtidigt fördelen att jag kunde sticka båda vantarna samtidigt och undvek därmed att ledsna efter en.

                                          MAGIC LOOP


                                    FÄRDIGT RESULTAT
Jag har utgått från det här mönstret för att veta ungefärlig storlek, men jag har gjort en del förändringar. Sedan är mitt garn tjockare så vi får väl se när vantarna passar bebbeliten.

Garn: M&K eco babyull
Garnåtgång: knappt 25 g
Stickor: rundsticka 3 (80 cm)
Svårighetsgrad: medel

torsdag 5 maj 2011

Gallerfilt à la Virkaholic

Filtar kan man aldrig har för många av och eftersom både Julius och Edvin haft egna gallerfiltar (köpta) så tyckte jag att även bebbeliten skulle få en. Virkaholic har ett jätteenkelt mönster som jag har följt.

Jag är ju lite special när det gäller gulliga saker så jag har hoppat över kanten. Har bara två rader fasta maskor i början och slutet av filten.

Garn: Marks&Kattens eco babybomull i ljusgrönt
Garnåtgång: drygt 200 g
Virknål: 3,5
Svårighetsgrad: lätt