söndag 20 mars 2011

Ett hemsytt spjälskydd

Vi köpte vår spjälsäng 2005 när vi väntade Edvin. Om jag minns rätt är det en Diktad från Ikea och tanken är att även lillebror ska ligga i den. Så långt är allting bra.

Vad som är mindre bra är att Ikea fram till för några år sedan inte hade standardmått på sina sängar och att det, när de nu bytt mått, inte går att köpa spjälskydd som passar sängen. När vi fick Julius fick vi låna ett spjälskydd i rätt mått av käraste Michelle, men det är rätt sladdrigt och fyller inte riktigt sin funktion.

När jag fyllde år för några veckor sedan fick jag en symaskin av min man så mitt första projekt fick bli att sy ett eget spjälskydd. Något mönster har jag inte utgått från utan jag har helt enkelt mätt sängen. Tyget kommer från Ohlssons och likaså skumgummit jag använt som stoppning (60*2*200). Spjälskyddet är 30 cm högt och även om jag inte tagit den lättaste vägen alla gånger så är jag riktigt nöjd med slutresultatet.

Aviatrix-mössa

Jag fick två 25-gramsnystan av Marks & Kattens ekologiska babyull i födelsedagspresent av min syster. Jag ville göra någonting till bebisen så jag gav mig på aviatrixmössan som både Stickig och Huldas virkeri gjort före mig.

Jag stickade storlek 6 månader, men jag är lite osäker på storleken eftersom mitt garn inte riktigt stämde med mönstret.

Jag hoppas att lillebror kommer kunna använda mössan till vintern!